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1. Question: Deliverable 4 – Who would count as “20 additional 

consumers”? 

Response: Additional consumers are those who have never 
previously received SSP services, either those who are already 

identified individuals in the SSP consumer registry or newly 
identified individuals who are Deaf-Blind. 

2. Question: Deliverable 6 mentions that quarterly reports must be 
sent to both OVR and SILC. Are these the same report? 

Response: Yes, it is the same report that will be sent to both OVR 

and SILC each quarter. 

3. Question: Deliverable 9 states that refresher training must be 
conducted via webinar. Is it possible to have refresher training in 

person if the situation calls for additional mobility training which is 
best done in person? 

Response: Yes, additional in-person training sessions may take 

place with prior approval from OVR if training needs are justified. 

4. Question: Regarding overhead, specifically what items are allowed 

and how should it be documented? 

Answer:  Please see Section 6 – Application and Submission 

Information F. Funding Restrictions 5 and 6 allowable and 

disallowable costs. If an item is not listed as allowable then it is not 

allowable. However, if the items are included in the ICR it will be 

accepted. If an agency has an ICR they will also have the option to 

utilize at 10% de minimis in place of the ICR.   


